Monday, December 08, 2008

Är pakt ett neutralt ord?

Har noterat att (s), (v) och (mp)-ledningarna nu enats om att gå till val på en koalition. Det är väl bra, även om resan dit var osedvanligt taffligt skött sett till vad som presenterats för media.

Noterar också att detta nya samarbete rubriceras av Aftonbladets samhällsredaktion som "Vänster-pakten". "Pakten". Jo jag tackar. Smaka på ordet, inte f-n är det ett neutralt ord? Får snarare associationer till "pakt med djävulen" och "Warzawa-pakten", vilket ju inte är så kul.

Den borgerliga koalitionen kallas alltjämt dock för det väsentligt mer positivt laddade ordet: "Alliansen", så också av Aftonbladets samhällsreportrar och rubriksättare.

Spännande.

PS Noterar till sist också att Aftonbladet.se har en till synes fånig omröstning om vad man borde kalla det nya samarbetet. Alternativen är Trojkan, Kollektivet, Svamp (s+v+mp), Ohlyansen (sic!) och Vänsteralliansen. Just nu leder Svamp-alternativet... DS

5 comments:

Alexandra Einerstam said...

Röd-grön koalition 2010 är ju jättetråkigt. Jag tycker det är bra att Aftonbladet har sin "löjliga" tävling i vad denna koalition ska heta. I borgerlig media kommer Carl Bildts "en rödgrön röra" att dominera.

Bimpa said...

Fast om det borgerliga gänget fick/får kalla sig Allians för Sverige (från början Allians för maktskifte) så kanske det röd-gröna gänget får hitta på något själva också?

Koalition för rättvisa? Samarbete för rättvisa? Friends in need? ;-)

Anonymous said...

Från landets bäste ekonomianalytiker:

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

Anonymous said...

Håller med Jimmy om att det är viktigt att VI själva bestämmer vilket namn som vi ska sätta på oss själva och arbeta stenhårt för att sätta detta namn.

Vill påstå att detta är ännu ett exempel på att detta har sköts på ett speceillt bra sätt. Man borde man väl kunna skaka fram ett namn INNAN man släpper nyheten, eller???

Sara Ödmark said...

Svamp! Det är ju fantastiskt.