Thursday, March 25, 2010

Bjästa det nya Knutby?

Den som inte sett gårdagens Uppdrag Granskning borde göra det omedelbums. Det är det mest absurda, skrämmande och hemska skildring från verkligheten i Sverige jag sett på år och dar.

Jag är just nu så arg över det som sägs och kommer fram i programmet, inte minst från prästen och rektorn, att jag inte vet var jag ska börja försöka beskriva vilka omänniskor de är. Jag börjar därför med att länka till några andra som har skrivit. Min uppmaning är: läs här och här och här och fundera över vad du kan göra så att detta aldrig får hända igen. Inte i puckonas Bjästa, inte i Sverige, inte nånstans.

3 comments:

Jane said...

Det måste vara något av det mest störda jag har läst på länge. Varje gång jag ser på tv eller läser nyheter så förundras jag över vad människor gör mot varandra. Har människor helt förlorar sitt vett? Jag menar, vem i sitt rätta sinne gör en våldtäcktsman till offret? Hoppas dem inte tvingar henne att flytta tillbaka till den där jävla skithålan. Ursäkta språket.

Bimpa said...

Det sjuka är ju inte ungdomarna - omogna halvbarn som blir lite för ivriga och dras med i dumheter är ju inte helt ovanligt, om man säger så. Problemet är de vuxna. Som prästen som gör att jag ångrar att jag en gång i tiden var med i Svenska Kyrkan (kan man få gå ur den retroaktivt?), som "kvinna 51 år från Domsjö" som verkar vara en trångsynt, människofientlig rugguggla, och som rektorn som gör att jag ångrar att jag en gång ville bli lärare...

Jane said...

Att det är något fel på dagens ungdom är väl ingen nyhet. Sist läste jag om en 10åring som knivhotat någon, det säger väl en hel del om vad dem är kappabla till. Att präster beteer sig illa är ingen större nyhet heller. Men det är just vuxna människor, samhällets alla föräldrar och lärare. För det första så är det ingen som borde ha tagit hans sida från början. Att det kommer anklagelser om att hon ljög från hans föräldrar kan man förstå, men alla andra? Och sen när han faktiskt blev dömd för våldtäckt efter väldtäckt så var det fortfarande ingen som ville erkänna eller ens se att dem hade fel! Och det var ett jävla fel...
Finns en bra lösning, som min pojkvän brukar säga: kemisk kastrering. Doppa dem i svavelsyra...