Saturday, July 12, 2008

Those were the days...

Apropå basket och samarbetet med Magnus så hade vi två minnesvärda säsonger tillsammans 2000-2002, där vi lärde Tumbas pojkar 86 massor både på och utanför basketplanen.

Magnus var baskethjärnan, strategen. Jag var den som såg till att grabbarna mådde bra och växte. Tillsammans fick vi dem att fokusera och visa oss och varandra respekt. Grabbarna gick från att vara ett vildvuxet gäng som inte kunda göra en normal två-takters lay-up till att spela snabb, effektiv och fantasifull lagbasket. Dessutom växte de nog en hel del som människor, och lärde sig att möta utmaningar både tillsammans och var och en för sig.

Stommen i laget var 11 grabbar med ursprung från åtta länder. Amme, Ben, Ilija, Uno, Samuel, Sonno, Mihailo, Evgenij, Hong Yi, Teodor och Micke. Förutom dessa så fanns det flera som var med mer eller mindre under våra två säsonger tillsammans.

Jag har förmånen att fortfarande ha kontakt med flera av dom, och det känns riktigt bra. Då var de 15-åriga fjunisar som ville lära sig spela basket. Nu är de 22-åriga män med jobb, några har familj och flera håller fortfarande på med basket på något sätt. Det värmer. =)

No comments: