Saturday, July 26, 2008

Vem f-n beundrar Ernst?

För någon vecka sedan läste jag i en av kvällstidningarna om Ernst. Ni vet - Ernst Kirsteigher eller hur han nu stavar. I ingressen stod det nånting i stil med "Ernst - som beundras av både kvinnor och män".

Jag har gått och funderat på den beskrivningen sedan dess. "...beundras av både kvinnor och män". Det är starka ord. Alldeles för starka.

För nog kan karln odla sitt varumärke, och nog finns det en hel del (allt färre, så vitt jag kan förstå) som tycker att han gör bra TV-program. Men jag har nog aldrig någonsin hört någon uttrycka någon slags beundran. Inte ens i närheten. Däremot vet jag att vissa tittar på hans program så att de kan skratta åt hans självupptagna beteende och överdrivna uppskattning av sin egen roll i världsalltets utveckling. Som en snäll sorts lyteskomik fast inte om hans utseende, utan om hans sätt att vara framför kameran.

Så - upp till bevis. Ni som läser denna blogg kan nog med något undantag anses vara normala människor med normal TV-konsumtion. Alla som "beundrar" Ernst ombedes skriva en kommentar, och allra helst skriva varför...

1 comment:

Anna-Karin said...

På min blogg beskriver jag någon mycket mer beundransvärd: http://lundstrom.blogg.se/2008/july/sommar-uteplatsprojekt-och-blommande-tradgar.html
Dessutom triggas inte kräkreflexerna...