Thursday, June 19, 2008

Alla dessa hycklare

Såg självklart matchen mot Ryssarna igår, liksom övriga Sverige. En jäkla skitmatch, rent ut sagt. Mikael Nilsson sämst på plan. Daniel Andersson sitt gamla tråkiga jag. Zlatan trött och därmed inte lika gudalik som tidigare. Det kändes väldigt mycket som matchen mot Ukraina innan EM. Eller som matchen mot Costa Rica i VM 90 Lite retro, på nåt sätt. Tråkigt, grått, lite Bergman-dystert.

Och som ett brev på posten så kommer de självutnämnda facit-profeterna till tals på tidningarnas löpsedlar och sportsidor: Henke är gammal och borde sluta. Lagerbäck borde gå och dränka sig, eller åtminstone avgå. Källström borde fått spela typ hela tiden. Och vem fan är Zlatan?

Det är för övrigt samma krönikörer, proffstyckare och fotbollsförståsigpåare som tidigare tackat gudarna för att Henke tackade ja till att spela sitt femtielfte mästerskap, hyllat kvalkungen Lagerbäck, lyft Daniel Andersson till skyarna för de två första matcherna i EM och tatuerat in "Kung Zlatan" på höger skulderblad.

Det är det här jag stör mig på med svensk nyhetsrapportering, oavsett det gäller sport eller politik: hyckleriet. Det blir på något sätt ett inofficiellt mästerskap i konsten att vända kappan efter vinden.

Jag menar inte att de har fel i det de skriver nu. Eller för den skull fel i det de skrev för ett par dagar sedan. Jag menar inte att de har rätt heller. Jag säger att de är hycklare. Och det står jag för.

2 comments:

Coach Samuelsson said...

Hej

Kul att se att jag ligger länkad som "Sveriges bästa" basketblogg...mer sånt...

Måste dock få påpeka att Sverige spelade mot Costa Rica 1990 i VM i Italien...och jag var där...

Trevlig midsommar du med

/Jocke

Bimpa said...

Oops. Har ändrat nu =)