Monday, June 23, 2008

Vilken dag det blev...

I gårdagens Aftonbladet kan man läsa om att man ska helga vilodagen (söndagen, sabbaten eller vad man nu vill kalla den). Tesen som debattörerna för fram är att dagens samhälle inte ger tillfälle till återhämtning, och att det är därför vi ser en ökande andel depressioner och sömnproblem.

Så här såg min söndag ut, så får ni bedöma om det var en vilodag eller inte...

Vaknade 08.10 ca, av att en katt stod och trampade mig på magen. Då jag somnade vid 01.30 var det så där lagom kul.
Ägnade större delen av förmiddagen åt att öva på en sång som jag skulle sjunga på ett dop senare på dagen. (Detta hade jag sagt ja till igår kväll, vid sisådär 21-snåret...)
Lämnade hemmet strax innan 11.00, för att åka till Solna, möta upp Jenny och P och sedermera färd till Järfälla kyrka.
Kommer till kyrkan ca kl 12.30, repar lite (det visar sig att jag får sjunga en helt annan låt, a capella dessutom).
Dopceremonin börjar kl 13.00, allt är klart 13.35. Då blir jag hämtad av domarkollegan Eda som ska döma basket tillsammans med mig i Märsta. Stannar till vid en McDonalds och köper lite dricka och nåt lätt att äta. Kl 15.00 börjar första basketmatchen mellan Sigtuna och ett amerikanskt all star-lag som är på Europa-turné. Varmt i hallen, och snabb och bra basket.
Kl 17.00 börjar andra matchen, lite lägre tempo men ändå en del att göra.
19.00 åker jag med Eda hem till Skäris. Framme ca 19.35, köper en kebabtallrik på Kebabhuset och ber att få några räkor till katterna i en plastburk, vilket är helt ok.
Kommer hem, städar badrum och hall då katterna haft SM i att sprätta kattsand på bägge ställena. Byter i samtliga 3 kattlådor. Sätter mig en stund och äter min mat. Kollar på Det okända på TV4plus. Kollar till datorn, Timmy och Anna vill gå en runda i Blackrock Depths (förkortas BRD). Klar där ca 22.30.

Vad säger man... En riktigt rolig dag, men jäkligt slitsam. Tur att den försiggicks av två härligt lugna midsommardar ute i Skeppsta på Närkeslätten, hos farsan och brorsan. Skeppsta har alltid varit mitt andningshål, och jag sover aldrig så bra som på farsans soffa...

Apropå sova, är det nog dags för det nu. Ciao.

4 comments:

Jenny said...

Vi är grymt tacksamma för den uppoffring du gjorde för oss på dopet denna dag, TROTS det var söndag eller helgdag som är rätt benämning.. ;)

Zimcilla said...

Jaha, ni körde en tremanna BRD kanske? Stackars Zimcilla räknas inte...pfft, bah, ffs, wtf, gief ursäkt! ;)

Bimpa said...

Nope. Ingen ursäkt. Timmy och ANna ville gå en Brd, de frågar mig och vi börjar. Sen frågar vi dig när du slutat larva dig med ditt buskage.

Remember?

Zimcilla said...

Jo, jag kommer ihåg att jag kom och räddade er stackars grupp med Zimcilla aka IMBAcilla.
Snacka inte skit om buskaget, hur många gånger har inte TJ gömt sig i grenverket vid synen av ett otäckt monster?!
Var var buskaget när ni började brd föresten? I MGT heroic? Du borde haka på någon gång...eller...det går ju inte ;)