Friday, February 12, 2010

Äntligen dags för Egypten!

Vår resa till solen och värmen började väl inte sådär jättebra, med ett 1 timme och 30 minuter försenat plan från Arlanda. Det blev inte bättre av att flygplanets säten med stor sannolikhet var måttagna efter barnen på förskolan Snöflingan i Umeå. Eller att alla kända klichéer och fördomar som finns gällande sydländers oförmåga att organisera saker (t ex passkontroller på en internationell flygplats med 40 000 ankommande resenärer varje vecka) infriades. Det sistnämnda var helt absurt.

Men inget av ovanstående gör någonting! För nu, när vi väl kommit fram till hotellet i Hurghada är all irritation som bortblåst. Hotellet vi bor på är nämligen inspirerat av Tusen och en natt-sagan, vilket märks på alla sätt och vis. Redan efter några timmar känner både jag och Kärleken att det här var så nära paradiset på jorden man kan komma. Iaf med våra mått mätt.


Vårt hotell i Hurghada...
Vi hade tydligen bokat halvpension, vilket från början inte var meningen men visade sig vara en rejäl vinstlott. För varje kväll bjuds det på en fantastisk buffé som man kan avnjuta inne i någon av de tre restaurangerna eller utomhus vid en av de många poolerna…

No comments: