Saturday, February 13, 2010

Yalla yalla-bussar och Farliga killen

Dag två inleddes med ett välkomstmöte med Ving-guiderna Ylva och Jessica. Jag har tidigare bara dåliga erfarenheter från reseledare (Kos sommaren 95 m Micke G, Martin H och Lars O…) men jag måste säga att de här verkar vara av en annan kaliber än de vi mötte då. Ärliga, roliga och lätta att ha att göra med, istället för självupptagna, dryga och giriga som på Kos. Kanske beror detta på att Kos är en party-ö dit ungdomar åker för att supa skallen av sig, medan Hurghada verkar vara mer ett resmål för äldre och äldre-äldre. Och så vi förstås.

I alla fall, vi bjöds på bra information om Yalla yalla-bussar, dricks, resmål etc och fick även inbjudan till en stadstur med buss senare på kvällen.

Efter några timmars solande samt mat och dryck åkte vi med bussen. Och det var på många sätt en bra rundtur, med mycket bra och personlig info från guiden Dina. Det var bara en sak som var riktigt dålig, och det var när vi stannade till vid en parfymfabrik ”för att veta mer om Egyptens stolta parfymhistoria”. Det var rent skitsnack, det var inget annat än ett säljmöte som vilken Tupperware-försäljare hemma i Sverige hade kunnat ordna. Det var väääldigt mycket ”special prize only for you my friend” från vår värd och ”ni behöver inte pruta, det har vi redan gjort åt er”-budskap från vår annars utmärkta guide. Vi (dvs jag och Kärleken) var faktiskt nära att köpa några flaskor (det luktade onekligen gott) men då försökte försäljaren pracka på oss ytterligare grejer, till ett ännu högre pris vilket gjorde att vi till slut sa nej tack och gick därifrån.

Jag inser att Ving och alla andra arrangörer säkert har sina ställen dit de förväntas locka oss turister mot kanske lite provision eller rabatt. Det här kändes dock som rent bondfångeri och gav en dålig eftersmak i munnen.

Efter besök på basaren i ”riktiga Hurghada” (vi bor i New Hurghada som byggts upp bara för att inhysa oss turister) avslutades kvällen med hotellets middagsbuffé, som var utmärkt även denna kväll.

Roligaste grejen inträffade när vi på väg från restaurangen satte oss ner i en soffa för att dricka lite kaffe. Det visade sig nämligen vara en skådeplats för nåt slags uppträdande, där en vältränad ung man (här döpt till Farliga Killen) gick varv efter varv i ringen och visade upp först och främst sin buffade kropp, men också vassa saker han skulle stoppa i näsan (!). Till sin hjälp hade han en spenslig krabat i Karate Kid-outfit och spännande musik. (Varje gång han gick runt och visade upp sig själv och sina… tillgångar hann musikanläggningen spela ungefär två låtar…)

Det var med ett leend vi så sakteliga drog oss mot hotellrummet där lite Bailey´s och DVD-film på datorn väntade. Och lite bloggande. =)
Jag och Kärleken med Röda Havet i bakgrunden...

No comments: